SMOKEY BASTERDS CATERING

Ultieme Braai & Open Vuur BBQ locatie van Nederland

De gaafste BBQ plek van Nederland voor de Afrikaanse braai en open vuur.

Denk aan:

De gaafste BBQ plek van Nederland voor de Afrikaanse braai en open vuur.
 
Vanaf nu zijn wij van Smokey Basterd’s ook te vinden in Meppel. Een locatie vol met de Home Fire Braais, de beste braai om het ultieme open vuur gevoel te krijgen.
Ook deze locatie staat vol met heel veel braais, Green Eggs, steenovens, open vuur BBQ’s en dat in een luxe en sfeervolle setting. Landelijk met een sfeer van Afrika.
 
Een aantal cottages op een landgoed dat braai ademt. Wij gaan hier de Ultieme Braai workshops geven maar ook biedt deze locatie tal van andere mogelijkheden.
 
Maar ook zijn er tal van mogelijkheden een mooie aanhanger vol braais op locatie in te huren met of zonder Smokey pitmaster. Zelfs beschikken we hier over een Ford pick-up met een ingebouwde braai voor landelijke avonturen.
  • Teamuitje
  • Meeting
  • Kookclinics
  • Workshops

Welkom bij Comfort Trade

Het thuis van de echte braai

Braai staan vir die pret

Oftewel: Braai staat voor gezelligheid

Braai is gezelligheid, avontuur en heerlijk eten in een. Een pure beleving die je deelt met vrienden en familie. Eten bereiden op houtskool is zo oud als de mensheid. Maar in het weidse Zuid-Afrika is de braai tot een kunst verheven. Het is een onlosmakelijk deel van de Zuid-Afrikaanse historie en cultuur. Gelukkig vind je inmiddels overal ter wereld échte braai liefhebbers.

Een perfecte braai begint met een stevig vuur en goed gezelschap. Samen bouw je van houtblokken een mooi vuur. Zo maak je zelf de houtskool die al je gerechten een pure smaak geeft. Een braai is dus zoveel meer dan een barbecue waarbij je alleen wat kolen verhit en vlees grilt. Voor een braai neem je de tijd; voor je vuur, voor je gerechten en vooral voor de mensen om je heen.

Of je nou kiest voor vlees, gevogelte, vis of groente

 Alles wat van de braai komt, is een bijzondere lekkernij. En het gezelschap zorgt voor de extra smaak. Je zit samen rondom het vuur en geniet van elkaar. Met een drankje in de hand en een goed gesprek zie je het eten letterlijk gaar worden. En als het echte genieten begint, stook je het vuur nog eens lekker op tot een sfeervol haardvuur.

Een braai kan je overal organiseren. Als je ergens een vuur kan maken en mensen wilt ontvangen, kan je aan de slag. Een stevige braai is dan natuurlijk onmisbaar. De grote hitte van een houtvuur vereist materiaal van de hoogste kwaliteit. De robuuste stalen braais van het Zuid-Afrikaanse familiebedrijf Home Fires zijn de beste garantie op een geslaagde braai: samen genieten van eerlijk eten!
 
Waar kom die braai vandaan?
Waar ligt de oorsprong?

Zeg je braai, dan zeg je Zuid-Afrika. Een eeuwigheid geleden roosterden de eerste mensen in de grotten van Sterkfontein hun eten al op vuur. Zuid-Afrikanen zijn ervan overtuigd dat zij de braai hebben uitgevonden. Of dat klopt of niet, is onbelangrijk. Het is veel belangrijker dat zij dit fenomeen in de loop jaren geperfectioneerd hebben. En inmiddels genieten ook vriendengroepen en families buiten Zuid-Afrika van al het lekkers en de gezelligheid die een braai kan bieden.
 
” Aan die brand staan” 

Of je nou kiest voor vlees, gevogelte, vis of groente

 Alles wat van de braai komt, is een bijzondere lekkernij. En het gezelschap zorgt voor de extra smaak. Je zit samen rondom het vuur en geniet van elkaar. Met een drankje in de hand en een goed gesprek zie je het eten letterlijk gaar worden. En als het echte genieten begint, stook je het vuur nog eens lekker op tot een sfeervol haardvuur.

Een braai kan je overal organiseren. Als je ergens een vuur kan maken en mensen wilt ontvangen, kan je aan de slag. Een stevige braai is dan natuurlijk onmisbaar. De grote hitte van een houtvuur vereist materiaal van de hoogste kwaliteit. De robuuste stalen braais van het Zuid-Afrikaanse familiebedrijf Home Fires zijn de beste garantie op een geslaagde braai: samen genieten van eerlijk eten!
 
Waar kom die braai vandaan?
Waar ligt de oorsprong?

Zeg je braai, dan zeg je Zuid-Afrika. Een eeuwigheid geleden roosterden de eerste mensen in de grotten van Sterkfontein hun eten al op vuur. Zuid-Afrikanen zijn ervan overtuigd dat zij de braai hebben uitgevonden. Of dat klopt of niet, is onbelangrijk. Het is veel belangrijker dat zij dit fenomeen in de loop jaren geperfectioneerd hebben. En inmiddels genieten ook vriendengroepen en families buiten Zuid-Afrika van al het lekkers en de gezelligheid die een braai kan bieden.
 
” Aan die brand staan” 

Laat iedereen in vuur en vlam staan

Laat iedereen in vuur en vlam staan
Een houtvuur spreekt tot ieders verbeelding. Het is elke keer weer een magisch moment als je een goed vuur maakt. Als dat lukt, vreten de vlammen zich langzaam in het hout en ontstaat vanzelf een warme, gezellige sfeer. Bij een braai gebruik je het vuur voor veel meer dan alleen koken. Het is de basis voor de heerlijkste gerechten waar je samen met anderen maximaal van geniet. Dat is de essentie van de braai.

Een braai is de perfecte basis voor een rijke, gevarieerde maaltijd, waarbij eerlijk vlees natuurlijk niet mag ontbreken. Of je een filet of steak kort en heftig grilt, spiezen en worst (boerewors) bakt of grote stukken vlees langzaam gaart, het kan allemaal op je braai. Maar ook vis, schaaldieren, groenten, aardappelen of brood tover je razendsnel om tot lekkernijen. Alles wat je kunt bedenken, bereid je puur en smaakvol op jouw eigen braai.

De braai keuken biedt een onbeperkte keuzes

en dat geldt eigenlijk ook voor de verschillende soorten braais. De keuze varieert van mobiele en vrijstaande braais in je tuin of onder je veranda tot complete inbouw braais in je buitenkeuken. Ook binnen kan je genieten van alles wat een braai jou en je gezelschap kan bieden.
 
Wat kan je met ’n braai doen?
Bij een braai denken veel mensen aan grote lappen vlees of meters boerewors. Daar is helemaal niets mis mee. Toch zijn er zoveel meer mogelijkheden om de heerlijkste gerechten op je braai te bereiden. Wat dacht je van sappige burgers of boterzachte vis. Origineel is ook een kip of ananas aan het spit, een heerlijk stoofpotje of geroosterde maïs. Vergeet vooral niet om roosterkoek te bakken, groenten te grillen of (zoete)aardappelen als bijgerecht te bereiden. Welk recept, heel basaal of super verfijnd, je ook voor ogen hebt, je maakt het op je braai.

De braai keuken biedt een onbeperkte keuzes

en dat geldt eigenlijk ook voor de verschillende soorten braais. De keuze varieert van mobiele en vrijstaande braais in je tuin of onder je veranda tot complete inbouw braais in je buitenkeuken. Ook binnen kan je genieten van alles wat een braai jou en je gezelschap kan bieden.
 
Wat kan jy met ’n braai doen?

Bij een braai denken veel mensen aan grote lappen vlees of meters boerewors. Daar is helemaal niets mis mee. Toch zijn er zoveel meer mogelijkheden om de heerlijkste gerechten op je braai te bereiden. Wat dacht je van sappige burgers of boterzachte vis. Origineel is ook een kip of ananas aan het spit, een heerlijk stoofpotje of geroosterde maïs. Vergeet vooral niet om roosterkoek te bakken, groenten te grillen of (zoete)aardappelen als bijgerecht te bereiden. Welk recept, heel basaal of super verfijnd, je ook voor ogen hebt, je maakt het op je braai.

BBQ vlees bestellen?

Bekijk onze webshop en bestel jouw BBQ vlees.