De gaafste BBQ plek van Nederland voor de Afrikaanse braai en open vuur.
Braai staan vir die pret
Braai is gezelligheid, avontuur en heerlijk eten in een. Een pure beleving die je deelt met vrienden en familie. Eten bereiden op houtskool is zo oud als de mensheid. Maar in het weidse Zuid-Afrika is de braai tot een kunst verheven. Het is een onlosmakelijk deel van de Zuid-Afrikaanse historie en cultuur. Gelukkig vind je inmiddels overal ter wereld échte braai liefhebbers.
Een perfecte braai begint met een stevig vuur en goed gezelschap. Samen bouw je van houtblokken een mooi vuur. Zo maak je zelf de houtskool die al je gerechten een pure smaak geeft. Een braai is dus zoveel meer dan een barbecue waarbij je alleen wat kolen verhit en vlees grilt. Voor een braai neem je de tijd; voor je vuur, voor je gerechten en vooral voor de mensen om je heen.
Laat iedereen in vuur en vlam staan
Een houtvuur spreekt tot ieders verbeelding. Het is elke keer weer een magisch moment als je een goed vuur maakt. Als dat lukt, vreten de vlammen zich langzaam in het hout en ontstaat vanzelf een warme, gezellige sfeer. Bij een braai gebruik je het vuur voor veel meer dan alleen koken. Het is de basis voor de heerlijkste gerechten waar je samen met anderen maximaal van geniet. Dat is de essentie van de braai.
Een braai is de perfecte basis voor een rijke, gevarieerde maaltijd, waarbij eerlijk vlees natuurlijk niet mag ontbreken. Of je een filet of steak kort en heftig grilt, spiezen en worst (boerewors) bakt of grote stukken vlees langzaam gaart, het kan allemaal op je braai. Maar ook vis, schaaldieren, groenten, aardappelen of brood tover je razendsnel om tot lekkernijen. Alles wat je kunt bedenken, bereid je puur en smaakvol op jouw eigen braai.
© Smokey Basterds 2023. All rights reserved. Website door Coark.nl