SMOKEY BASTERDS CATERING

Smokey Basterd’s aan boord van de Schuttevaer!

Een unieke locatie op het water! Wij als Smokey Basterds zijn ontzettend trots dit
prachtige schip aan onze locaties te kunnen en mogen toevoegen.

Smokey Basterd’s aan boord

Een unieke locatie op het water! Wij als Smokey Basterds zijn ontzettend trots dit prachtige schip aan onze locaties te kunnen en mogen toevoegen. De Schuttevaer wordt gezien als een van de mooiste en veiligste schepen van de bruine vloot en is de grootste nog zeilende Koftjalk van Nederland! Een heerlijke dag op het Zeilend Grand Café ‘Schuttevaer’. Dit prachtige schip biedt volop faciliteiten voor een onvergetelijke dag! Met een capaciteit tot 80 gasten kunnen wij haar inzetten voor een verjaardag, bruiloft, bedrijfsfeest, vergadering, client event, teambuilding en meer.. Met dit prachtige schip kunnen wij een programma samenstellen op maat, daarmee bedoelen wij een route voor de het schip samen te bepalen. U kunt denken aan een bezoek aan Volendam, Medemblik, Hoorn, Urk maar ook kunnen wij naar Den Helder en daar het schip laten droogvallen voor een wandeling over het wad en opzoek naar mosselen en genieten van de Flora en Fauna van ons prachtige Nederland. Wij varen op het Markenmeer, IJsselmeer en wij kunnen samen opzoek naar een passende vaarroute.

Een huwelijk op het water

De Schuttevaer is een officiële trouwlocatie van gemeente Enkhuizen. Jullie mogen hierop dus letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Ook in vrijwel alle andere gemeenten rond het IJsselmeer kunnen wij als trouwlocatie worden aangewezen.

Dat zorgt ervoor dat dit prachtige schip weleens de meest unieke bruiloftslocatie van het land kan zijn. Aan boord kunnen wij alles verzorgen van de bruidstaart, hapjes tot aan het bbq diner op het dek maar ook in meerdere gangen in luxe geserveerd aan tafel. Graag laten wij deze locatie aan u zien zodat u kennis kunt maken met de historie en de sfeer kan proeven van een schip uit de tijd van de Titanic.

Op de Schuttevaer nodig je de mensen uit die het dichtst bij je staan en is het aantal intiem: van 40 tot maximaal 80 personen en die geven jullie een uniek feest waar iedereen nog lang over napraat. Wij kunnen de ceremonie voorzien en later de dag uw avond gasten aan boord laten gaan voor een prachtig feest.

Een huwelijk op het water

De Schutttevaer is een officiële trouwlocatie van gemeente Enkhuizen. Jullie mogen hierop dus letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Ook in vrijwel alle andere

gemeenten rond het IJsselmeer kunnen wij als trouwlocatie worden aangewezen. Dat zorgt ervoor dat dit prachtige schip weleens de meest unieke bruiloftslocatie van het land kan zijn. Aan boord kunnen wij alles verzorgen van de bruidstaart, hapjes tot aan het bbq diner op het dek maar ook in meerdere gangen in luxe geserveerd aan tafel. 

Graag laten wij deze locatie aan u zien zodat u kennis kunt maken met de historie en de sfeer kan proeven van een schip uit de tijd van de Titanic. Op de Schuttevaer nodig je de mensen uit die het dichtst bij je staan en is het aantal intiem: van 40 tot maximaal 80 personen en die geven jullie een uniek feest waar iedereen nog lang over napraat. Wij kunnen de ceremonie voorzien en later de dag uw avond gasten aan boord laten gaan voor een prachtig feest.

Familieplezier op het water

Beleef een onvergetelijk vaarfeest met uw familie en vrienden aan boord van Grand- Café de Schuttevaer. Met alles wat u nodig heeft voor een fantastische dag op het water, biedt ons schip een warme en gastvrije omgeving voor familie- en vriendenbijeenkomsten. Van de gezellige scheepsbar in het aan boord tot aan de statige zaal benedendeks, ons interieur straalt een prachtige Art-Deco sfeer uit die jong en oud zal betoveren.

Wij verzorgen van High Tea tot een culinair 8 gangen diner aan boord. Van een luxebroodjes voor de lunch tot aan een lunchbuffet. Natuurlijk kunt u ook een borrel organiseren aan boord met hapjes. Neem gerust vrijblijvend contact op en ontdek dit prachtige schip.

De Schuttevaer

Het werkpaard van de Noord en Oostzee, zo werd de koftjalk genoemd. Stabiel, groot en stevig. Met haar lengte van 43 meter is de Schuttevaer de grootste nog bestaande koftjalk in Nederland.

In 1910 ging ze als “Emanuel” in Stadskanaal te water. Gebouwd bij Mulder in opdracht van een Duitse reder. Er werd koers gezet naar de handelssteden van Noord-Europa. Een indrukwekkend zwaargewicht: 190 ton aan waterverplaatsing voortgedreven door wind. In de loop der jaren kwam er een eind aan het zeilende vrachtvaren.

De Schuttevaer werd dan ook omgebouwd tot Coaster. Een scherpe kop werd er op gezet. Tot eind jaren 80 voer ze als kustvaarder onder Duitse vlag. Om uiteindelijk te eindigen als golfbreker op het eiland Sylt. In 1992 werd ze teruggehaald naar Nederland en grondig verbouwd. De kop werd weer een koftjalken kop… Inmiddels is het werkpaard een raspaard geworden, voorzien van veel modern comfort. Het heeft een Grand Café aan boord en het interieur is in Art Deco stijl.

  • Feestlocatie
  • Ceremonie
  • Bedrijfsevenementen
  • Meetings en zakelijke evenementen

  • Feesten & Partijen
  • BBQ’s & Diners

  • Borrel & Lunches
  • High Tea, High Wine en High Beer
  • Teambuilding
  • Boekbaar voor unieke zeiltochten zowel particulier en zakelijk

Scheepshuur 2024 (maximaal 80 personen)
Afvaarthaven vanuit Enkhuizen (andere havens tegen meerprijs beschikbaar.)

4 uur: 
€ 1800,-

6 uur:
€ 2100,-

8 uur: 
€ 2400,-

Elk volgend uur
€ 200,-

De tarieven zijn inclusief:
• 9% Btw
• Brandstof, havengeld en servicekosten
• Bemanning en eindreiniging

Exclusief catering en drankjes.

U kunt vrijblijvend een dag in optie nemen om de vaardag te organiseren. Graag maken we voor u een offerte met eventueel een cateringvoorstel. Het schip is all-risk verzekerd. De bemanning is WA verzekerd jegens opvarenden. Nadat u geboekt heeft, wordt een aanbetaling van 50% van de huursom gevraagd. Dit geeft beide partijen zekerheid. De tweede termijn en de catering worden na de tocht gefactureerd.

Bij annulering van de huurovereenkomst door bijvoorbeeld slecht weer of ziekte zullen we gezamenlijk zoeken naar andere datum.
Als dat niet lukt bent u helaas het bedrag van de aanbetaling kwijt.

BBQ vlees bestellen?

Bekijk onze webshop en bestel jouw BBQ vlees.